Een tuin inrichten saai? Daar denken wij anders over!

Last Updated on: 3rd november 2022, 10:46 am

Het komt geregeld voor dat mensen die net een nieuwe woning hebben betreden keuzes maken in wat ze als eerste gaan aanpakken. Vaak krijgen de woon- en slaapkamer de eerste prioriteit, omdat dat de plekken zijn waar je het meeste begeeft. Een ruimte die vaak wat sneller wordt overgeslagen is de tuin. Veel Nederlanders vinden hun tuin buiten de zomer om namelijk al gauw te koud en in de dagen dat de zon niet schijnt zou de tuin niet de moeite waard zijn om in te zitten. Daarom is de tuin vaak een ruimte die als een van de laatste locaties aan de beurt komt als het gaat om inrichting. Zonde, want het inrichten van een tuin is hartstikke leuk en kan een stuk uitdagender zijn dan je wellicht denkt. Benieuwd hoe je het inrichten van een tuin leuk kan maken, zoals bijvoorbeeld door het aanschaffen van tuinstoelen verstelbaar? Wij geven tips. 

Bloeitijden verspreiden

Verschillende bloemen bloeien anders door het jaar heen. De een doet het bijvoorbeeld heel goed in de lente, terwijl de ander pas aan het einde van de zomer in bloei staat. Om altijd van iets bloeiends te kunnen genieten in de trein, is het slim om te spelen met verschillende bloeitijden van planten en bloemen. Verdiep je dus eens, wellicht met behulp van een hovenier, in de verschillende bloeitijden en hoe deze verspreid zijn door het jaar heen.

Er warm bij zitten

Om ook buiten de zomer van je tuin te kunnen genieten, is het fijn om wat warme elementen in je tuin te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een heater onder een veranda of een vuurkorf in de tuin. Ook wanneer je dekentjes legt die je op een loungeset kunt gebruiken, hoef je het nooit te koud te hebben om in de tuin te kunnen zitten.

Buitentafel

In je tuin wil je natuurlijk ook lekker kunnen eten, met je gezin of met dierbaren. Je kunt de tafel uit je woonkamer naar buiten halen, maar je kunt wellicht beter kiezen voor een aparte buitentafel die ook geschikt is om buiten neer te zetten en wel tegen een stootje kan qua regen of koude periodes. Een buitentafel is bedoeld om voor langere tijd buiten te staan, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Buitenverlichting

De sfeer van een tuin kun je gemakkelijker gezelliger maken door bijvoorbeeld buitenkaarsen toe te voegen of lichtslingers te plaatsen in de tuin. Wanneer het buiten dan donker wordt, wordt je alsnog vergezeld door het knusse licht. Dat maakt een tuin alles behalve saai. Tip: in plaats van te investeren in prijzige lichtslingers, zou je ook de kerstverlichting van vorige winter tevoorschijn kunnen halen om zo je tuin op te leuken met kleine lampjes.

 Buitenkleed

Binnen kun je het gemakkelijk gezelliger maken door een kleed of tapijt in je woonkamer te plaatsen, maar buiten is dat al een stuk ingewikkelder. Althans, dat zou je wellicht denken. Toch zijn er ook buitenkleden verkrijgbaar die geschikt zijn om in je tuin te leggen. Deze kleden zijn waterafstotend en kun je met een gerust hart in je tuin plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je bent vergeten het kleed binnen te halen wanneer het een keer gaat regenen.

Ook interessant