5 Grootste Steden India

India is een ontzettend groot land en haar steden zijn nog groter. Het is amper te vergelijken met Nederland, omdat de grootste stad van India qua inwoners al groter is dan heel Nederland. Benieuwd naar wat de grootste steden van India zijn en welke op nummer 1 staat? Je leest het hier.

  1. Bombay – Mumbai

Mumbai is de grootste stad van India, met 18,4 miljoen inwoners. Moet je je voorstellen: dat is groter dan Nederland met al haar inwoners! Hoewel wij nu al cultuurverschillen ervaren tussen verschillende provincies, zijn wij als land kleiner dan de meest bevolkte stad van India. Mumbai is tevens een rijke stad: omdat er veel miljonairs en miljardairs wonen.

  1. New Delhi

New Delhi wordt bestuurd door de centrale regering van India. De officiële naam is Nationaal Hoofdstedelijk Territorium van Delhi. De stad is de op één na grootste stad van India, met 16,3 miljoen inwoners. De stad heeft 11 districten, waarvan één ook New Delhi is, de hoofdstad van het land.

  1. Kolkata – Calcutta

De naam van Calcutta veranderde in 2001 in Kolkata. In deze stad wonen meer dan 14 miljoen mensen. Het land is zeer belangrijk voor de militaire en financiële regelingen in het oostelijke deel van India. Het is namelijk de enige stad in het oosten met een eigen luchthaven. Het is een erg creatieve en culturele stad.

4.  Chennai

Op de vierde plaats staat Chennai, met een inwoneraantal van 8,7 miljoen mensen. De stad wordt ook wel “India’s Health Capital” genoemd.

5. Bangalore

Op de vijfde plaats vinden we Bangalore, met 8,5 miljoen inwoners. De stad staat bekend om de bizarre economische groei. Er zijn meer IT bedrijven in deze stad dan in welke andere Indiase stad dan ook.

Ook interessant