Giftigste Spin Ter Wereld

Heel wat mensen zijn behoorlijk angstig als het om spinnen gaat. Een langpoot die je af en toe tegenkomt in de muur gaat dan nog wel, maar horrorverhalen over een kruisspin waarbij de vrouwtjes hun minnaren na de daad opeten, stimuleren de angsten al wat meer. Grote spinnen zoals de Heteropoda Maxima (Giant Huntsman Spider), die wel 30 centimeter kan worden, vinden de meeste mensen ook niet zo gezellig. Maar zolang de spinnetjes je niks doen kan het eigenlijk niet zoveel kwaad: tenzij je te maken krijgt met de giftigste spin ter wereld.

Phoneutria

Ontmoet de Phoneutria, ook wel Braziliaanse zwerfspin genoemd. De meest giftige spin ter wereld, die ook wel bekend staat als “De Bananenspin”. Hij reist namelijk graag met fruit mee. In principe komt deze wandelende nachtmerrie alleen in Midden-Amerika voor, maar wanneer hij tussen de bananenbladeren meereist kan hij zich makkelijk vervoeren naar andere continenten.

Deze levensgevaarlijke spin bijt snel en vaak, maar laat niet bij elke bijt een lading van zijn gif los. Pas als hij zich echt bedreigd voelt, spreidt hij zijn gif uit. Dit gif is het meest geconcentreerde spinnengif wat er op deze aarde bestaat (voor zover we uit onderzoek weten). Krijg je dit gif in je, dan ben je binnen 15 minuten overleden. Het gif verlamt namelijk je ademhalingsspieren. Er bestaat tegengif, maar dat moet wel direct toegediend worden. Van deze spin zijn er acht verschillende soorten, waarvan de vrouwtjes allemaal ongeveer 4 centimeter groot zijn. De spin staat erom bekend zeer agressief en bizar snel te zijn: zo kunnen ze zelfs sprongen maken.

Ook interessant