Wat kan je doen met het STAP-budget?

Last Updated on: 26th april 2023, 07:57 am

Je hebt vast weleens gehoord over het STAP-budget, maar wat houdt het precies in? En wat zou je ermee kunnen doen? Je kunt bijvoorbeeld een nima a opleiding volgen bij SRM, maar wat houdt dit precies in? Wij beantwoorden al deze vragen voor jou, dus lees snel verder.

Marketing opleiding

Heb jij altijd al de droom gehad om als marketeer te werken? Met het STAP-budget kun je een marketing opleiding volgen zodat je leert over laatste marketingtrends en ontwikkelingen. Daarnaast leer je marketingsdoelstellingen op te stellen voor een bedrijf of organisatie. Anno 2023 is online marketing nog nooit zo belangrijk geweest als ooit tevoren, omdat het belangrijk is om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen van het internet en sociale media. Online marketing is het – zoals de naam waarschijnlijk al verklapt – ‘online’ promoten van jouw bedrijf. Hierbij komt er veel meer kijken dan dat je waarschijnlijk van tevoren vermoedt, maar het formuleren van heldere marketingdoelstellingen helpt hierbij. Als je doelen voor oog hebt, kun je de juiste marketingmix creëren voor jouw doelgroep. Dit doe je ook onder andere door in te spelen op de koop beslissingsprocessen van jouw consument. Ben jij ondertussen helemaal warm gemaakt voor deze opleiding? Je kunt gemakkelijk starten met nima opleidingen zodat je een waardevol diploma hebt met een breed carrièreperspectief. Omdat dit vakgebied zo belangrijk is geworden, kun je bijna bij elk bedrijf terecht. Daarnaast krijg je zowel les in theorie en vanuit de praktijk, wat jou volledig klaarmaakt voor het uitoefenen van marketing op de markt. 

Het STAP-budget

Maar wat houdt nou precies het STAP-budget in? Het STAP-budget is bedoeld voor alle werkende of werkzoekende die financieel gesteund willen worden met het aanvragen voor scholing of ontwikkeling. Per jaar kun je hier maar liefst 1 duizend euro voor aanvragen, waarmee je een training, cursus of opleiding kunt volgen. De afkorting ‘STAP’ staat voor ‘stimulering arbeidsmarkt positie’, wat een subsidie is die uitgedeeld wordt door de overheid. Om in aanraking te komen, zijn er vier belangrijke stappen noodzakelijk. Allereerst hoor je je aan te melden voor een opleiding of een training en vink hiervoor de stap-subsidie aan tijdens het inschrijven. Na jouw inschrijving krijg je een bevestiging hiervan opgestuurd via de e-mail, die je nodig hebt om een subsidie aan te vragen. Deze aanvraag kun je doen bij het UWV portaal als tweede stap. Daarna dien je te wachten op toekenning door het UWV portaal. Je kunt 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen en iedere twee maanden start er een nieuwe aanvraagperiode. Let hierbij op dat de eerste aanmelddata vanaf nu, 1 mei is om 10:00. Daarnaast zijn er ook enkele voorwaarden voor het aanvragen van dit budget, zoals bijvoorbeeld een leeftijd van minimaal achttien jaar oud. Ook is het noodzakelijk dat je nog een AOW-uitkering ontvangt. Zorg ervoor dat je je aanmeldt voor het stap-budget vier weken voordat de training of opleiding start. Je hebt namelijk geen recht op de subsidie als je training of opleiding al begonnen is. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan wordt het bedrag uitbetaald aan jouw opleider en kan jij beginnen met je opleiding of training. Zo eenvoudig is het!

Ook interessant