Dé tips voor het kopen van Traxxas RC auto’s

Last Updated on: 20th maart 2023, 09:03 am

De kans is groot dat jij op zoek bent naar een leuke RC auto voor je zoon of dochter. Met deze auto’s stel je hen in staat om altijd weer een hoop lol en plezier te beleven. Nu kom je als ouder voor een keuze te staan: voor welk merk zou je moeten kiezen? Traxxas is één van de meest gekozen opties van dit moment. Omdat we zien dat nog niet iedereen bekend is met dit merk hebben we besloten om het wat makkelijker te maken. In dit artikel hebben we namelijk dé belangrijkste tips en tricks voor het kopen van een RC auto van Traxass voor jou op een rijtje gezet!

Weet wat je wil

Net als bij het kopen van een auto van Arma is het ook voor Traxxas handig om te weten wat je precies zoekt. Ben je op zoek naar een goedkoop model wat je alleen op een rechte weg kunt gebruiken? Of ben je op zoek naar een high-performance auto om een competitie mee te doen? Traxxas biedt een enorm scala aan auto’s en modellen. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om uit te komen bij een auto die bij hem of haar past.

Denk goed na over de grootte

Traxxas RC auto’s komen voor in verschillende maten, van 1/16 schaal tot 1/5 schaal. De grootte van de auto heeft invloed op de prestaties. Over het algemeen zijn grotere auto’s stabieler en sneller dan kleinere, al hangt dit wel een beetje van het model af. Grotere auto’s zijn daarentegen moeilijker te besturen en te manoeuvreren in het bos. Dit is dan ook de reden dat het erg belangrijk is om de juiste maat te kiezen voordat je zomaar iets koopt.

Sta stil bij de optionele functies

Traxxas RC auto’s worden geleverd met een reeks functies. Hier moet je denken aan verschillende soorten vering, diverse soorten banden en ook nog eens een aantal verschillende soorten motoren. De kenmerken van de auto hebben invloed op de prestaties, weet dus ook hier wat je precies zoekt in je nieuwe aanwinst. Ben je van plan om in te bos te rijden dan is een auto met een duurzame ophanging en all-terrain banden een echte must. Mensen die willen racen kunnen beter voor een auto met een krachtige motor en gladde banden gaan.

Check de garantie van tevoren

Traxxas biedt een garantie op al haar RC auto’s. Deze garantie kan variëren van 30 dagen tot 3 jaar, afhankelijk van het model wat je kiest. Het is belangrijk om de garantie te controleren voordat je een aankoop doet om er zeker van te zijn dat je bij problemen altijd terecht kunt bij de klantenservice. Wij raden je dan ook aan om te kiezen voor een betrouwbare verkoper. Mocht er dan toch iets mis gaan dan sta je in ieder geval niet met lege handen.

Ook interessant