De voordelen van een financial lease voor zzp’ers

De beginnende ondernemer heeft een aantal belangrijke zaken aan zijn of haar hoofd. De gedachte over een bedrijfsauto is er, maar klinkt vaak als een grote stap. Gelukkig zijn er, ook voor starters, veel mogelijkheden op dit gebied. Een financial lease is de beste optie voor zzp’ers. Het is namelijk een voordelige en flexibele manier van lenen. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan snel verder! 

 

Handig voor starters

Ten eerste is de financial lease, ten opzichte van de operational lease, een goede keuze voor startende ondernemers en zzp’ers. Bij veel leningen zijn jaarcijfers een belangrijk punt. Deze bepalen de hoogte van de lening en of het überhaupt mogelijk is. Bij een financial lease is dat niet nodig. Daarnaast is het mogelijk om de auto te leasen zonder aanbetaling. Zo kun je dus gerust aan de slag met het uitbouwen van je bedrijf. 

 

Fiscale voordelen

Naast dat een aanbetaling niet verplicht is, waardoor je je eigen vermogen behoudt, komt een financial lease met meerdere fiscale voordelen. Ook al moet je rente betalen over de lening, kun je daarmee toch je onderneming laten groeien. Een maandelijkse betaling is overzichtelijk en een voordelige optie voor startende ondernemers. Benieuwd naar de opties? Laat dan snel je financial lease berekenen!

 

Flexibele mogelijkheden

Wat voor zzp’ers een fijn voordeel is, is de flexibiliteit die erbij komt kijken. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe je deze indeelt. Denk aan hoe lang je wilt lenen en of je een aanbetaling wilt doen. Wegenbelasting, onderhoud en verzekeringen zijn vaak niet inbegrepen bij een financial lease. Het fijne daaraan is, is dat je zo zelf kan kiezen waar je de auto verzekerd en bij welke garage je het onderhoud regelt. 

 

Eigenaar van de auto

Tot slot is de auto aan het einde van de lening helemaal van jou. Je kunt het vergelijken met de hypotheek van een woning. Als deze is afbetaald, is het volledig jouw eigendom. Door de financial lease is het dus een goede investering. Zo kun je het op de balans zetten, is deze aftrekbaar en kun je rekenen op een btw-teruggave. Nog meer fiscale voordelen dus!  

 

Zoals je ziet, is het voor een starter goed mogelijk om een bedrijfsauto te overwegen. Een financial lease maakt de keuze een stukje makkelijker en de stap minder groot. Door de flexibiliteit van de lening heb je een grote invloed op de maandelijkse kosten. Daarbij komt kijken dat je aan de start van je onderneming niet gelijk een groot bedrag kwijt bent aan de auto. Dus, overweeg jij als zzp’er nu de aanschaf van een bedrijfsauto?

Ook interessant