serious woman editing photos on laptop
Photo by George Milton on Pexels.com

Maak van je digitale reisfoto’s een meesterwerk 

Last Updated on: 14th december 2022, 03:10 pm

Ben je op reis geweest en heb je daar nog prachtige foto’s van liggen? Hoe tof is het dan om daar een mooi fotoalbum van te maken? Wij geven je wat pro tips voor een prachtig fotoboek!

Misschien denk je dat je een grafisch ontwerper moet zijn voordat jij een mooi fotoboek in elkaar kan zetten. Maar niets is minder waar. Iedereen kan een mooi fotoboek maken met de juiste programma’s en tips. Een fotoalbum kan je bijvoorbeeld online ontwerpen. Hierbij krijg je allerlei handige tools tot je beschikking waardoor jouw fotoalbum er prachtig uit gaat zien. Wij zetten er een aantal voor je op een rij: 

#1 Voeg kaarten toe aan je fotoalbum 

Je bent tijdens je vakantie of reis op allerlei mooie plekken geweest. Maar na die tijd weet je maar moeilijk te herinneren waar het ook alweer was. Tegenwoordig geeft je telefoon de exacte locatie van waar de foto is genomen. Druk deze locatie op een klein kaartje af en voeg hem toe aan die prachtige kiekjes die je hebt gemaakt. 

#2 Het juiste formaat fotoboek 

Er zijn zoveel verschillende maten waaruit je kan kiezen. Maar het is nogal vervelend als je tientallen fotoboeken met andere maten in de kast hebt staan. Maak voor de kleinere stedentripjes fotoalbums die een wat kleiner formaat hebben. En voor de langere vakanties kan je dan weer een groter fotoalbum maken. Zo kan je alles mooi ordenen. 

#3 Dubbele pagina’s gebruiken 

Hebt jij een goede camera, dan zullen je foto’s ook in hoge kwaliteit worden afgedrukt. Dan kan je dus best de mooiste stukjes van je foto’s gebruiken voor in het album. Kies bijvoorbeeld voor een foto die je over twee pagina’s laat afdrukken. Hierdoor breek je jouw fotoalbum af en toe in plaats van dat het allemaal hetzelfde is. 

#4 Kleuren en contrasten 

Wil jij een meesterwerk neerzetten? Dan is het goed om te kijken naar de foto’s en de contrasten. Hiermee willen we zeggen dat je foto’s bij elkaar op de pagina zet die veel van dezelfde kleuren hebben. Denk aan een veld met gele zonnebloemen. Dan past daar perfect die gele VW t3 bij waarmee je op vakantie bent geweest. 

#5 Vertel verhalen 

Een fotoboek kan je maken zonder woorden. Maar door woorden toe te voegen kan je nog veel meer het verhaal vangen. Misschien geeft het wel nog meer body aan die ene foto die je hebt gemaakt. Daarbij kunnen ook mensen die niet mee waren op deze reis of vakantie zich inleven in jullie verhaal. 

#6 Gebruik bonnetjes en kaartjes 

Maak niet alleen gebruik van foto’s. Zo krijg je bij een museumbezoek een kaartje. Plak deze ook in de het fotoboek om hem helemaal rond te maken. Of ben je naar dat ene concert of festival geweest? Plak je bandje erin of de muntjes die je overhebt. Je fotoboek wordt zo lekker vol! 

Het ontwerpen van een fotoboek is tegenwoordige een stuk makkelijker geworden. Online is namelijk ontzettend veel mogelijk. 

Ook interessant