Zo maak je de meest sfeervolle keuken

Een sfeervolle keuken hangt niet alleen af van de keuken zelf, maar ook van hoe je hem aankleedt. Je wil het natuurlijk ook praktisch houden, maar toch gezellig. Wij geven je een paar tips zoals inbouwspots, natuurlijke tinten en planten. 

Verlichting in de keuken 

Bijna in alle kamers in huis speelt het licht een grote rol bij het sfeervol maken van de ruimte. Zo zal je in de woonkamer kijken naar warm licht zodat je gezellig films kan kijken. Om het behaaglijk te maken in de keuken kan je kiezen voor de inbouwspot ip65, Dit gezellig verlichting die je kan dimmen. Maar je kan er ook goed bij koken. Want je wil geen fouten maken wanneer je bijvoorbeeld gaat snijden. 

Natuurlijke materialen 

Kies in de keuken niet alleen voor gladde en gestylde materialen. Het koken is een natuurlijk proces. Je zal bijvoorbeeld kiezen voor verse en natuurlijke ingrediënten. Zorg ervoor dat je deze bereid op bijvoorbeeld een houten snijplank. Maar ook je messenblok mag best van hout zijn net zoals de handgrepen. Kies bijvoorbeeld voor leuke natuurlijk gevlochten onderzetters voor je pannen. Op deze manier creëer je een natuurlijke look in je keuken. 

Planten in je keuken 

Het klinkt gek, want planten zijn over het algemeen voor in de woonkamer. Maar planten in je keuken kunnen ervoor zorgen dat het een stuk gezelliger wordt. Je moet dan meer denken aan kruiden in je keuken. Deze geven extra groen in de ruimte en ze zijn ook nog een functioneel. Ook is bewezen dat planten zorgen voor extra zuurstof, ze zijn dus ook nog eens goed voor je. 

Voorraadpotten als decoratie 

Als laatste willen wij voorraadpotten aanraden als decoratie voor in je keuken. Doe er pasta, rijst, meel, havermout, dadels, granola, en zaden/pitten in. Dit zorgt vaak voor een heel gezellige uitstraling, en daarbij misstaat het niet in de keuken. Want het zijn producten die je gewoon tijdens het koken nodig gaat hebben. Daarnaast kan je de producten veel langer gebruiken wanneer ze zijn opgeslagen in potten. Je creëert overzicht in je keuken en geeft meer warmte en gezelschap aan je keuken.  

Ook interessant