Tips voor het aanschaffen van een dakkapel

We weten allemaal dat voldoende zonlicht belangrijk is. Het heeft namelijk een directe invloed op ons hormoonstelsel. Er wordt namelijk endorfine aangemaakt of ook wel het bekende geluk hormoon. Met een schuin dak is het soms lastig om voldoende zonlicht in je woning te krijgen. Een dakkapel is hiervoor een goede oplossing door de mooie, grote ramen. Bovendien geeft het licht ook meer een gevoel van ruimte. Een ander groot voordeel van een dakkapel is het weghalen van onhandige schuine muren. Hierdoor kunnen er gemakkelijk meubels tegen de wanden geplaatst worden. Dit maakt het een geschikte ruimte voor een extra slaapkamer of werkkamer. Een ander groot voordeel is de waardestijging van je woning door een dakkapel. Door de toename van ruimte wordt je woning meer waard. Ben jij al langer geïnteresseerd in het aanschaffen van een dakkapel? Lees dan verder, want wij hebben een overzicht gemaakt van tips voor het aanschaffen van een dakkapel.

Materialen

Een dakkapel komt in verschillende soorten materialen. Het is mogelijk om een dakkapel van hout, kunststof of polyester aan te schaffen. Maar wat zijn nou precies de verschillen? Een dakkapel van kunststof is gunstig in prijs en bovendien onderhoudsarm. Daarnaast heeft het ook een lange levensduur. Een dakkapel van hout daarentegen heeft wel jaarlijks onderhoud nodig, maar is wel makkelijk te repareren en verven. Als laatst kun je ook een dakkapel van polyester aanschaffen. Maar wat is hier nou precies het voordeel van? Een dakkapel van polyester onderscheidt zich voornamelijk door de hoge isolatiewaarde. Het aanschaffen van een goed geïsoleerde dakkapel is verstandig, omdat het meerdere voordelen met zich meebrengt. Een goed geïsoleerde dakkapel zorgt in de zomer voor verkoeling en in de winter houdt het warmte vast. Hierdoor heeft het in de winter wel degelijk invloed op je stookkosten. Bovendien is het gebruiken van minder energie ook duurzaam.

Kosten

Zoals al eerder genoemd is een dakkapel verkrijgbaar in verschillende materialen. Dit heeft ook invloed op de kosten van een dakkapel. De kosten van een kunststof dakkapel zijn het laagst. Deze is namelijk al verkrijgbaar vanaf €6.500 in prefab. Prefab houdt in dat de dakkapel van tevoren al in elkaar gezet is in de fabriek. De kosten van een traditionele dakkapel van kunststof zijn vanaf €7.000. Een traditionele dakkapel wordt in stukken geleverd. Een dakkapel van polyester is alleen mogelijk om prefab aan te schaffen en heeft een kostenplaatje vanaf €7.000. Een dakkapel van hout is zowel verkrijgbaar op een traditionele manier als in prefab. De prefab variant van een houten dakkapel is goedkoper en al verkrijgbaar vanaf €8.500. De traditionele variant van een houten dakkapel is daarentegen €500 duurder. 

Keurmerk

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een dakkapel is het verstandig om jezelf van tevoren goed te informeren over de specialist. Je kunt dit doen door recensies en ervaringen van anderen die een dakkapel hebben aangeschaft. Het is bovendien belangrijk om op keurmerken te letten als je een dakkapel laat plaatsen door een specialist. Hierbij is het voornamelijk belangrijk om te letten op het KOMO en het BouwGarant keurmerk. Het KOMO keurmerk garandeert kwaliteit, aangezien het product dan aansluit aan de eisen van het Bouwbesluit. Het BouwGarant keurmerk garandeert dat het bedrijf voldoet aan eisen op het gebied van kwaliteit, vakmanschap, betrouwbaarheid en service.

Ook interessant