Kortste huwelijk ooit

Fans van kim Kardashian waren waarschijnlijk helemaal excited toen Kim ging trouwen met haar grote liefde Kris Humpries. Het is één van de duurste bruiloften aller tijden (hij kostte bijna 11 miljoen dollar!) en hij werd live uitgezonden op televisie. Meer dan 4 miljoen mensen konden zien hoe het verliefde stel elkaar het ja-woord gaf. Dankzij de verkochte foto- en filmrechten hebben ze uiteindelijk nog winst gemaakt op de bruiloft. Helaas duurde de bruiloft, waar dus zoveel in geïnvesteerd was, slechts 72 dagen. Dacht je dat dat kort was? Het is niks vergeleken bij het kortste huwelijk ooit.

Het kortste huwelijk ooit

Het kortste huwelijk ooit duurde slechts een paar seconden. In de Verenigde Arabische Emiraten was een koppel net getrouwd (letterlijk) toen de bruid zei dat ze haar baan niet wilde opgeven wanneer ze getrouwd was. Blijkbaar genoeg reden voor de bruidegom om direct te willen scheiden. Uhm… ooit gehoord van emancipatie?

Het 15 minuten huwelijk

Een ander bizar verhaal over een kort huwelijk vond plaats in Dubai. Na slechts 15 minuten getrouwd te zijn, vroeg de bruidegom een scheiding aan. Hoe dit heeft kunnen gebeuren? Vrijwel direct na het ja-woord kregen de bruidegom en zijn schoonvader een ruzie over geld (het zal ook eens niet…). Hoewel schoonvader had beloofd de bruiloft te betalen, vroeg hij zijn schoonzoon ineens om de schamele bijdrage van 23.000 euro.

Schoonzoon kon dit gehele bedrag niet in één keer betalen en besloot een voorschot te doen van 11.000 euro, op voorwaarde van uitstel van het resterende bedrag. Dat zou na de bruiloft betaald worden. Maar toen de huwelijkspapieren ondertekend waren, eiste de schoonvader direct de rest van het geld. Schoonzoon was er zo klaar mee dat hij direct een scheiding aanvroeg.

Ook interessant