Dit zijn de allergrootste kerstbomen aller tijden

Last Updated on: 16th mei 2024, 11:16 am

Kerst is niet compleet zonder metershoge kerstboom, daar kunnen we het met zijn allen wel over eens zijn. We kennen bijna allemaal wel grote kerstbomen op pleinen in de stad, zoals Fairybell kerstbomen. Dit zijn kerstbomen in de vorm van een vlaggenmast. Soms is een Fairybell 4 meter, Fairybell 6 meter of zelfs 8 meter hoog! Zoek maar eens naar vlaggenmast kerstbomen bij kerstverlichtingbuiten.com. Naast vlaggenmast kerstbomen zijn er nog veel meer extreme kerstbomen overal ter wereld. Wat zijn de allergrootste? Je leest het hieronder, we noemen de 7 opvallendste voor je op.

  1. Artificiële kerstboom in Mexico

In Mexico City, de hoofdstad van Mexico, kun je rond de kerstdagen op de Reforma Avenue een reusachtige kerstboom vinden. Deze kerstboom is maar liefst meer dan 100 meter hoog. Deze kerstboom met kerstlichtjes in vele kleuren is kunstmatig en wordt gesponsord door Pepsi Cola. De lichtjes zorgen voor een schitterend schouwspel. Bij de kerstboom is een licht- en vuurwerkshow te bewonderen. Daar is een verlichte kerstboom voor buiten die je in je eigen tuin hebt natuurlijk niet helemaal mee te vergelijken.

  1. Legokerstboom in Legoland

Legofan? Ga dan vooral de Legokerstboom bewonderen rond de feestdagen. Zowel in Legoland Californië als in Legoland Maleisië staan deze bomen op jou en jouw familie te wachten. Ze zijn meer dan 10 meter hoog en bestaan uit meer dan 245.000 Lego steentjes. Ben jij ook benieuwd hoeveel tijd er in het opbouwen van de Legokerstbomen is gaan zitten? Wij kunnen het je niet vertellen, maar misschien de medewerkers van Legoland wel. De grappige Legokerstbomen trekken in ieder geval veel bezoekers voor Legoland aan.

  1. Drijvende kerstboom in Rio de Janeiro

In Rio de Janeiro kun je pas een echt bijzondere kerstboom gaan bewonderen. Naast zon, zee en strand heeft Rio de Janeiro in december elk jaar een drijvende kerstboom. Het is de grootste drijvende kerstboom ter wereld en hij is echt indrukwekkend te noemen. De constructie is ingenieus en de boom torent hoog boven het Rodrigo de Freitas uit. Met zo’n 80 meter hoog torent hij boven de waterspiegel uit en zodoende kun je deze kerstboom echt een ontwerpwondertje noemen! De Brazilianen bouwen elk jaar een groot bewegend platform waardoor het water naar beneden loopt. Je kunt je voorstellen dat er voor deze kerstboom ook zeer veel kerstlichtjes nodig zijn. De drijvende kerstboom heeft het Guiness Book of World Records gehaald.

  1. Plasticflessenkerstboom in Litouwen

In Litouwen recyclen ze op een bijzondere manier. In dit land kun je namelijk in het dorpje Kanaus een kerstboom vinden die volledig gemaakt is van plastic flessen. Als dat niet een bijzonder gezicht is, dan weten wij het ook niet meer! Om specifiek te zijn: de kerstboom is gemaakt van Sprite-flessen, dat die groen zijn zal vast hebben meegespeeld. De flesjes hoefden hierdoor niet geverfd te worden, super handig! Er waren voor deze kerstboom zo’n veertig duizend flessen nodig. De kerstlampjes geven de kerstboom een zeer bijzondere look en maken ‘m helemaal af.

  1. Pac-manboom in Madrid

Sommige generaties zijn er mee opgegroeid: het kleine happermannetje waarvoor je vroeger uren achter de pc doorbracht. Pac-Man is nog immer populair en heeft nu ook een eigen kerstboom. De Pac-manboom is te vinden in de Spaanse hoofdstad Madrid. De kerstboom heeft een piramidevorm en bestaat uit LED-lampjes. Je ziet Pac-Man himself over de kerstboom lopen om punten te verzamelen en de spookjes te ontvluchten. Hoe gaaf zou het zijn om Pac-Man zelf te besturen en oude tijden te laten herleven tijdens het kerstfeest, doordat je het aloude spelletje nu op je eigen kerstboom kunt spelen? Wellicht dat dit in de toekomst mogelijk is.

  1. Huge kerstboom in Italië

In Italië zijn ze erg verzot op kerstbomen. Het is dan ook geen wonder dat de allergrootste en misschien wel mooiste kerstboom in Italië te vinden is. Hij lijkt op een vlaggenmastkerstboom en heeft kilometers aan vlaggenmast kerstboomverlichting. Deze ontzettende grote kerstboom is te bewonderen op de berg Ingino bij het stadje Gubbio. De inwoners creëren met deze boom ieder jaar weer een fijne kerstsfeer. Deze kerstboom is zelfs een keer door paus bezocht, die toen de lampjes ging aansteken. De gehele bergflank is met lichtjes versierd en dit is erg indrukwekkend om te zien. Het schijnt zelfs dat astronauten vanuit het ISS, op vierhonderd kilometer afstand van de aarde, de lampjes kunnen bewonderen. Gubbio, een wintersportoord, trekt elk jaar met deze kerstboom meer en meer bezoekers aan.

  1. Grootste zingende kerstboom in de Verenigde Staten

Wellicht is dit wel een van de mooiste kerstbomen ter wereld die de mens ooit uit de grond heeft opgetrokken. In Muskegon in Michigan is deze kerstboom te vinden, die het ingedutte stadje rond de feestdagen doet opleven. De kerstboom is tussen de 20 en 25 meter hoog en is daarmee niet de allerhoogste boom, maar toch is hij bijzonder. De boom bestaat namelijk uit mensen, en dan dus zingende mensen te verstaan. Ongeveer 300 studenten met zangtalent worden rond de boom gezet, horizontaal naast elkaar en verticaal. Deze levende kerstboom moet je echt zien als je eens de kans krijgt.

Wil jij het trouwens dichter bij huis zoeken? Dat vinden wij heel goed te begrijpen. Gelukkig kun je dan ook een grote kerstboom gaan bekijken. In Lopik staat namelijk elk jaar een erg hoog exemplaar. De Lopikse boom is 372 meter hoog en doet daarmee niet onder voor bijzondere internationale kerstbomen waar je nu eerder over hebt gelezen.

Ook interessant