De 5 snelste hondenrassen ter wereld

Last Updated on: 26th april 2023, 06:28 pm

Honden kunnen een bijzondere eigenschap hebben, en dat is hun snelheid. Er zijn namelijk een aantal hondenrassen op de wereld die een ongekend hoge snelheid kunnen behalen. Hieronder bespreken we de vijf snelste hondenrassen ter wereld én hoe jij jouw eigen hond kunt trainen op snelheid. 

De snelste hondenrassen op een rij

De Greyhound staat met kop en schouders op nummer één als we het hebben over het snelste hondenras dat er bestaat. De Greyhound kan namelijk wel een snelheid behalen van ongeveer 70 kilometer per uur! Naast de Greyhound zijn er nog meer hondenrassen die een hoge snelheid kunnen behalen door enkel hun poten te bewegen.

  1. Greyhound: 72 kilometer per uur
  2. Saluki: 69 kilometer per uur
  3. Dalmatiër: 59 kilometer per uur
  4. Whippet: 56 kilometer per uur
  5. Vizsla: 40 kilometer per uur

Meer over de Greyhound

De Greyhound is dus veruit de snelste hond ter wereld. Het is een hondenras dat tot de windhonden behoort. Wanneer je naar het lichaam van de hond kijkt snap je inderdaad waarom deze honden zo snel zijn. De vorm van het lichaam is namelijk slank, spits en lenig. Je zult het niet gauw denken, maar het valt mee hoeveel beweging een Greyhound nodig heeft. Natuurlijk wil de hond wel dagelijks een halfuurtje tot een uur met jou wandelen, maar een Greyhound heeft niet extreem veel beweging nodig. Vooral in de zomer niet: in dat geval kun je de Greyhound juist blij maken met een hondenzwembad.

Zo kun jij jouw hond trainen op snelheid en wendbaarheid

Heb jij zelf ook een viervoeter in huis rondlopen en wil jij ook graag dat jouw hond snel en atletisch wordt? Dan is het belangrijk om te trainen met jouw hond en dan met name op snelheid en wendbaarheid. Je kunt jouw hond trainen op snelheid door bijvoorbeeld aan de conditie van de hond te werken. Ga bijvoorbeeld regelmatig met jouw hond wandelen. En wat betreft wendbaarheid kun je denken aan agility training. Agility training is een hondensport waarbij jouw hond een parcours moet afleggen waarbij de lenigheid van het lichaam een grote rol speelt.

Gezondheid staat voorop

Zorg er natuurlijk wel voor dat je niet op zomerse dagen gaat trainen met jouw hond. Op een hete dag heeft jouw hond vooral de voorkeur voor zijn koelmat hond, in plaats van om met jou te gaan trainen. De gezondheid van jouw hond staat immers voorop. Houd er ook rekening mee dat niet ieder hondenras geschikt is voor zo’n training: zo zijn honden met een korte snuit bijvoorbeeld veel sneller benauwd dan een Greyhound met zijn spitse neus.

Ook interessant