Tegelstickers maken van plakfolie

De mogelijkheden met plakfolie zijn enorm. Het wordt veelal gebruikt voor interieurs. Je kunt er je interieur namelijk een hele make-over mee geven. Een oud kastje waar je op bent uitgekeken geef je weer een strakke, frisse look, als nieuw! Plakfolies zijn verkrijgbaar in tientallen, misschien zelfs honderden verschillende printjes. Alle objecten in huis die vlak en glad zijn kun je met een plakfolie van een nieuwe look voorzien, ook gehele keukens worden gerestyled met het interieurfolie. Je bespaart er een hoop geld mee, want in vergelijking tot een compleet nieuwe keuken, is plakfolie toch wel erg voordelig!

Creatief aan de slag met plakfolie

Met plakfolie kun je ook zelf creatief aan de slag gaan, door met een goede schaar of een scherp stanley mesje, er bepaalde vormen uit te snijden. Je kunt er bijvoorbeeld figuren uit snijden om een kinderkamer te decoreren. Wat dacht je van blauwe auto’s op de rand van het bed? Of allemaal rondjes voor op de kastdeuren? Je kunt er heerlijk creatief mee aan de slag, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Op www.plakfoliewebshop.nl vind je allerlei leuke en creatieve projecten die met plakfolie zijn gemaakt.

Tegelstickers maken met plakfolie

Met plakfolie kun je ook heel eenvoudig tegelstickers maken. Je hoeft er enkel het formaat van de tegels van je badkamer, of keuken, of hal, uit te knippen of snijden. Vervolgens breng je het als stickers aan over de tegels. Het zorgt voor een compleet andere, nieuwe look! Houd er wel rekening mee dat je plakfolie kiest wat geschikt is voor je doeleinde. In de badkamer zijn bijvoorbeeld niet alle plakfolies geschikt vanwege de warme en vochtige ruimte. Let er ook op dat plakfolie een bepaalde breedte heeft. Bij de stickers die je in één rij snijdt zal de print dus ‘doorlopen’. Wanneer je echter daarnaast nog meer stickers plakt die uit een andere rij van het folie komen, zal de print niet ‘doorlopen’, wat er in sommige gevallen misschien niet zo fraai uit ziet. Gelukkig is het bij veel prints zo dat de print niet hoeft door te lopen. Marmerfolie wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in badkamers en die kun je uit iedere willekeurige plek van het folie knippen. 

Ook interessant