5 keer leuk vermaak voor onderweg

Last Updated on: 14th september 2021, 12:27 pm

Nu de wereld weer langzaam opengaat, kunnen we weer vaker op pad. Vakantie, dagje weg of naar afspraken: we reizen best wat af. Soms benutten we de reistijd nuttig, maar het is soms ook fijn om gewoon even te kunnen ontspannen onderweg. Wat kun je doen om de reis aangenaam te maken? Met deze 5 tips hoef jij je niet te vervelen, en ze zijn ook te gebruiken als je lekker op een strandbedje ligt!

5. Podcasts

Vele mensen vinden het heerlijk om naar een podcast te luisteren, maar nemen daar veel te weinig de tijd voor. Wanneer je onderweg bent, is dit wellicht het perfecte moment om die ene podcast op te zetten. Ook ideaal als jij zelf moet rijden, want dit kun je ook prima doen als je achter het stuur zit.

4. Luisterboek

Mensen lezen steeds minder, en dat is zonde. Want er zijn zoveel goede boeken. Of je nu gaat voor fictie of non-fictie, lezen is gezond. En wat voor podcasts geldt, geldt ook voor luisterboeken: ideaal vermaak voor onderweg, ook als jij achter het stuur zit. En wanneer je op een strandbedje ligt te relaxen, is het ook perfect. Geen zware boeken mee in de koffer, niet lopen stuntelen met hoe je lekker ligt met je boek en knijpen tegen de zon: oortjes in en luisteren maar!

3. Online spelletjes

Spelletjes spelen op je smartphone is ook een lekker tijdverdrijf. Kies voor het bekende Candy Crush of Wordfeud, of ga de strijd aan in Fortnite. Maar ook spellen als Monopoly, Catan etc. hebben hun weg gevonden naar de smartphone en kun je dus onderweg, alleen of tegen anderen, spelen.

Wil je het spelen extra spannend maken? Speel dan eens online in een live casino. Spellen als roulette en blackjack liggen binnen handbereik, voor echt geld of voor de fun.

2. Series bingen

Kom jij ook altijd tijd tekort om je favoriete serie te bingen? Onderweg of op je strandbedje heb je alle tijd om te kijken. En daarbij hoef je niet bang te zijn dat je databundel zo op is: zowel Netflix als de concurrenten hebben de mogelijkheid om je favoriete serie of film offline beschikbaar te maken. Zo kun je overal kijken, zonder dat je daar je mobiele internet of WiFi voor aan hoeft te zetten. Ook ideaal als je vakantie buiten de EU viert en dus een dure buitenlandbundel aanschaft.

1. Offline spelletje

Ben je met meerdere mensen onderweg en wil je iets gezelligs doen? Er zijn tal van low-key opties om spellen te spelen, waar je niet al te veel voor nodig hebt. Je kunt het aloude ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ spelen, auto’s van een bepaald merk of kleur tellen, elkaar aantikken als je een bepaalde auto ziet, waarvoor je vooral goed op je omgeving moet letten.

Je kunt ook Wie ben ik spelen, zonder het spel. Iemand neemt een persoon (of voorwerp) in gedachten en de anderen moeten in maximaal 20 vragen raden waar het om gaat. De vragen moeten beantwoord kunnen worden met ja of nee.

Nog een leuke optie is het spel waarbij je geen ja, geen nee en geen uh mag zeggen. En zo zijn er nog tal van leuke spellen te verzinnen waar ook de bestuurder eventueel aan mee kan doen.

Ook interessant