crop female freelancer using laptop at table at home
Photo by Vlada Karpovich on Pexels.com

Waarom is glasvezel internet een goede keuze?

Last Updated on: 20th april 2023, 02:21 pm

Sinds de corona crisis werken we veel meer thuis dan voorheen en daarom hebben we goed internet nodig. We vergaderen online, moeten in bepaalde systemen werken en we willen natuurlijk ook snel internet. We hebben er niks aan als de verbinding hapert. Als je ook nog eens met meerdere personen in een huis woont en je allemaal internet nodig hebt, is een goede internet verbinding noodzakelijk. Glasvezel biedt snel internet, ook als er meerdere mensen in huis gebruik maken van het internet. In dit artikel lees je waarom glasvezel internet een goede keuze is.

Het hele gezin zonder problemen online

Glasvezel internet biedt ontzettend snel internet, ook als er meerdere apparaten tegelijk worden gebruikt. We hebben in huis veel apparaten die het niet doen zonder internet, denk aan game attributen, computers, smartphones, tablets… als jouw kinderen aan het gamen zijn, wil jij zonder problemen je vergadering doorkomen. Dat kan met glasvezel internet, je kunt namelijk zonder problemen meerdere apparaten verbinden met internet. 

Glasvezel internet is nog sneller dan het licht

Glasvezel internet is erg snel, nog sneller dan het licht. Daarnaast biedt glasvezel symmetrisch internet, dat betekent dat het downloaden net zo snel gaat als het uploaden. Vooral voor zakelijke gebruikers is dit een groot voordeel, omdat je voor je werk veel moet downloaden en uploaden. Dit maakt je werk een stuk makkelijker, omdat je sneller klaar bent. Je verspilt dus minder tijd en tijd is geld.

Glasvezel internet is betrouwbaar

Glasvezel is niet gevoelig voor storingen of iets dergelijks van buitenaf, waardoor glasvezel erg betrouwbaar is. Met name als je veel vanuit huis werkt, is het dus eigenlijk onmisbaar. Glasvezelkabels zijn minder snel beschadigd dat traditionele internet verbindingen. 

In steeds meer gebieden beschikbaar

Glasvezel internet wordt steeds populairder en is in steeds meer gebieden beschikbaar. Je kunt dus ook steeds meer profiteren van glasvezel buitengebied. Het werkgebied wordt steeds groter, waardoor ook in het buitengebied goed internet geleverd kan worden. Wil je weten of er in jouw buurt ook glasvezel te krijgen is, kun je altijd een postcode check doen. 

Alle voordelen nog even op een rijtje

Hierboven heb je al een aantal voordelen van glasvezel internet kunnen lezen, hier komen ze nog even op een rijtje:

  • Glasvezel internet is super snel.
  • Glasvezel internet is betrouwbaar. De kabels beschadigen niet snel en is niet gevoelig voor storingen van buitenaf.
  • Je kunt met meerdere mensen in huis gebruik maken van internet, zonder dat de verbinding gaat haperen.
  • Glasvezel is in steeds meer gebieden beschikbaar.
  • Je kunt net zo snel bestanden uploaden als downloaden.
  • De kinderen kunnen zonder problemen gamen met hun vrienden.
Ook interessant