Weetjes over financiën

Veel mensen weten wat over een bepaald gebied. Zo weet een advocaat als het goed is veel over het recht, een stratenmaker over hoe je straten aanlegt en is waarschijnlijk wel handig met klussen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarnaast weten de meeste mensen dan, buiten hun beroep om, nog iets over een hobby die ze hebben. Daar houdt het dan wel op en dat is zonde. Dit betekent dat eigenlijk alleen financieel experts en mensen die als hobby financiën hebben, hier iets over weten. Dat is zonde, want een groot deel van je leven gaat wel over financiën. Wij willen hier een beetje verandering in gaan brengen en je helpen met financiën. Om precies te zijn, vertellen we je in deze blog een aantal weetjes over financiën. Zo kun jij ook op financieel gebied de juiste keuzes gaan maken, dat gunnen we je. Laten we snel van start gaan.

De basis

De basis van financiën begint bij één ding; geld. Je verdient geld met geld en daarom is het ook het geval dat mensen uit rijke gezinnen vaak succesvoller zijn. Ze hebben geld en hiermee kunnen ze geld verdienen. Dit hoeft jou echter niet te beperken, het betekent alleen dat je wellicht ietsje harder moet werken voor je succes. Ook kun je ervoor kiezen om een lening af te sluiten om een bedrijf te starten of iets dergelijks. Dit stelt je in staat over een startkapitaal te beschikken en neemt die eerste druk eraf. Je kunt zo aan de bak gaan om te gaan beginnen met wat ooit een imperium kan worden. 

Ruimte

Dan is het zaak om, voor de gewone burger, financiële ruimte te creëren. Wat we dan bedoelen met ‘financiële ruimte’? De situatie waarin je niet meer enorm krap bij kas zit en waar je ruimte hebt om financiële beslissingen te maken die je een stap verder kunnen brengen. Dit betekent dat, om dit voor elkaar te krijgen, je moet zorgen voor ofwel een verhoging van je inkomen ofwel een besparing van je uitgaven. Heb je bijvoorbeeld een grote lening op het moment? Kijk dan eens naar een lening oversluiten. Hier kun je meestal flink wat centjes mee besparen op den duur. Daarnaast moet je kritisch gaan kijken naar alles wat je uitgeeft. Is het echt nodig? Kan het goedkoper? Wees eerlijk naar jezelf, want hier kun je vrijwel altijd wel wat mee doen. 

Meer inkomen

Dan meer inkomen; iets wat veel mensen willen. Overuren draaien, een baantje erbij, het beginnen van een nieuw bedrijf, het beleggen/investeren van je geld; het is allemaal mogelijk. Wat dit betreft heb je alle opties van de wereld, je moet alleen leren deze opties goed te benutten. Dit benutten doe je onder andere door te kijken naar hoe het daadwerkelijk in zijn werking gaat. Wat moet je weten om deze optie succesvol te benutten? Wat moet je leren? Waar moet je beter in worden? Denk hier niet te licht over en wees juist even hard voor jezelf, pas als je er veel vanaf weet heb je een mogelijkheid om hier meer geld mee te verdienen. 

Ook interessant