Mooiste voetbalstadions ter wereld om te bezoeken

Last Updated on: 2nd maart 2023, 08:59 am

Voetbal is al sinds jaar en dag een sport voor mannen en vrouwen die dol zijn op een échte teamsport. Een van de mooiste dingen aan voetbal is de sfeer die heerst in een vol stadion waar duizenden supporters de naam van de grootste ster scanderen. Hoe mooi zou het zijn om de grootste ster in levenden lijve in het mooiste voetbalstadion ter wereld te zien? Alles op z’n tijd, laten we vandaag beginnen met de mooiste voetbalstadions ter wereld om te bezoeken op papier.

Fan van voetbal én van geld? Dan kun je eenvoudig voorspellingen doen over verschillende wedstrijden op Gambling.com. Wedden op voetbalwedstrijden was nog nooit zo eenvoudig.Hiermee kunt u thuis geld verdienen.

#1 Camp Nou

Camp Nou staat op de lijst van menig voetballiefhebber. De thuisbasis van FC Barcelona biedt plaats aan iets meer dan 99.000 voetbalsupporters en is daarmee het grootste stadion van heel Europa. De bouw van Camp Nou is geïnspireerd op de architectuur van De Kuip en daar kunnen wij Nederlanders natuurlijk alleen maar trots op zijn. Tenzij je groot Ajaxfan bent, maar dat is een discussie waar wij onze vingers niet aan zullen branden.

Wedden op voetbalwedstrijden is een leuke manier om voetbalwedstrijden nog interessanter te maken.

#2 Olympiastadion

Voor de nummer 2 in onze lijst brengen we een bezoek aan onze oosterburen. Het Olympiastadion is een bezoekje meer dan waard. Niet alleen vanwege de enkele schotelvormige tribune die van dit stadion een unicum maakt onder de voetbalstadia, maar ook omdat dit hét stadion is waar het Nederlands mannenelftal voor het eerst (en tot nu toe voor het laatste) het EK voetbal heeft gewonnen. Dat is toch met recht een bezoekje waard vinden wij.

#3 De Grolsch Veste

Aangezien we het Nederlands vrouwenelftal zeker niet willen passeren, brengen we met liefde ook een bezoekje aan het stadion waarin de Oranjeleeuwinnen ons in 2017 naar de overwinning voetbalden. Wat ons betreft hebben deze dames ervoor gezorgd dat vrouwenvoetbal in Nederland eens flink op de kaart werd gezet. Wellicht is het stadion van FC Twente niet het meest imposante stadion dat je in deze lijst kunt vinden, maar je kunt jouw voetballende dochter wel vertellen dat haar heldin daar het EK vrouwenvoetbal heeft gewonnen én op die manier de weg vrij heeft gemaakt voor haar. Vrouwenvoetbal wordt sindsdien een stuk serieuzer genomen in deze mannenwereld.

Vrouwenvoetbal heeft de laatste jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt. Deze groei heeft er uiteindelijk ook voor gezorgd dat wedden op voetbalwedstrijden gespeeld door vrouwen ook steeds vaker mogelijk is.

#4 Parc des Princes

Parijs, de stad van de liefde? Dat zal gerust, maar het biedt ook gelegenheid aan een van de mooiste stadia van de wereld die een bezoek meer dan waard is. Verschillende grote sportevenementen hebben plaatsgevonden in de stadion, waaronder het WK voetbal en verschillende wedstrijden van de Europacup. Ben je niet zo onder de indruk van voetbal, maar wel van imposante gebouwen, dan kun je je lol op, want er worden ook met regelmaat concerten gehouden in dit stadion in de stad van de liefde.

#5 Wembley

Nu we Duitsland en Frankrijk hebben gehad, is het tijd om naar een ander land ‘in de buurt’ te vertrekken. Het Wembley Stadium is een populair stadion voor WK en EK wedstrijden en andere belangrijke evenementen. De imposante boog zorgt ervoor dat dit voetbalstadion al op grote afstand in het oog springt en de aandacht trekt. Met een capaciteit van 90.000 toeschouwers wint dit stadion het niet van Camp Nou wat betreft ruimte, maar Wembley is wel het grootste overdekte stadion van Europa. Dat is wel prettig voor een land waar nog meer regen valt dan in Nederland.

#6 Maracanã 

Aangezien we ons niet enkel willen richten op Europa (een reisje naar een ver oord is ook geen straf), zoeken we het voor de nummer 6 wat verder. Het stadion dat in de wereldstad Rio de Janeiro bijna tot aan de hemel prijkt, is bijzonder om dat de tribunes bestaan uit twee elliptische ringen en deze maken van dit stadion een unicum betreffende de opbouw van stadia. Dit stadion werd in 1950 speciaal voor het WK gebouwd, maar wordt sindsdien voor verschillende wedstrijden ingezet.

Het is ook mogelijk om te wedden op voetbalwedstrijden buiten Europa. Ben jij fan van die ene buitenlandse club, dan kun je eenvoudig verschillende wedstrijden voorspellen.

#7 Estádio da Luz

We sluiten deze top 7 natuurlijk niet af met het minste voetbalstadion. Het Estádio da Luz is een voetbalstadion in Lissabon met een interessante dakconstructie die zowel van binnen als van buiten een indrukwekkend uitzicht biedt. Is de match op het veld niet wat je ervan verwacht had, dan kun je altijd nog naar boven turen.

Ook interessant